ما را در ویراستی دنبال کنید

ناموس

 حجاب

n

بد حجاب یا بی‌حجاب،بی‌دین نیست،اما…

n

دختر یا پسری که پوشش لازم و بایسته را رعایت نمی‌کند، بی‌دین، نیست،اما یکی از توصیه‌های خداوند را نادیده می‌گیرد. زن یا مرد با ظاهر نمودن جلوه‌های سمعی و بصری جنسی و شهوی، امنیت و بهداشت روانی خود و دیگران را خواسته یا ناخواسته تهدید میکند.

n

به خاطر چند تار مو!

n

برخی می‌گویند: خدا بزرگتر و مهربانتر از آن است که به خاطر چند تار مو که بیرون از روسری مانده ، کسی را مجازات کند. اصلاً بیرون افتادن چند تار مو به کجا ضرر میزند؟

n

پاسخ: انسان به طور طبیعی تمایل به جلوه گری و خودنمایی دارد واین خودنمایی و آشکار کردن خویشتن ،در هیچ حد و مرزی متوقف نمی‌شود. خواسته‌های هوس، بی‌شمار و همیشگی و حداکثری‌اند و نفس انسان با قناعت، بیگانه است. پس: بحث سر چند تار مو نیست؛مقصود این است که با جایز شمردن نمایش چند تار مو یا خوردن چند قطره شراب،زمینه برای خودنمایی بیشتر وبرای گناه و بدحجابی و سوء استفاده نفس فراهم می‌شود.

n

چرا برخی به عفاف و پوشش دینی بی‌توجه‌اند؟

n

عوامل مختلفی میتواند داشته باشد؛از جمله:

n

    n

  • آشنا نبودن با باورها و مبانی اسلام و آگاه نبودن به آثار مثبت عفاف و حجاب در جامعه.
  • n

  • خود کم بینی و پیروی محض از دیگران. دائماً چشم و گوششان به دیگران است.
  • n

  • انگیزه های سیاسی: مثلاً نوعی مقابله با ارزش‌های نظام اسلامی.
  • n

  • بهبود رتبه شخصیتی در میان شهروندان !!
  • n

n

بهبود رتبه شخصیتی در میان شهروندان یعنی چه؟

n

یعنی برخی با آرایش کامل و برجسته نمودن زیبایی‌های ظاهری و رسیدگی به جلوه‌های بصری، دنبال این هستند که جایگاه و رتبهٔ شخصیتی و من واقعی خویش را بالا ببرند. یعنی توجه‌ها را جلب کنند. یعنی دیگران بیشتر به او و هویت او احترام گذاشته و تکریمش کنند!! ولی آیا…؟

n

آیا واقعاً با تزئین و آرایش سطح بیرونی خود، نگاه‌ها و توجه‌ها به«من» و«خود واقعی» بیشتر می‌شود؟

n

آیا همین فراوان کردن جلوه‌های جسمانی،باعث نمیشود که غالب مردم به حاشیه های من توجه کنند نه خود واقعی من؟ آیا من واقعی ،جلب نظر می‌کند یا ظاهر من؟ آیا در این صورت، من دختر یا پسر خلاصه نمی‌شوم در لایهٔ رویین و سطح ظاهری؟

n

و آیا در این صورت، ارزش من، وابسته به میزان خوشگلی نخواهد بود؟ و در واقع اگر برهنگی و آرایش ظاهری اصل و ارزش شود، تأمین نیازهای شهوی هوسران‌ها،اصیل خواهد شد. و شخصیت زنان از زاویه مردهای شهوت‌ران، نمره قبولی یا رد خواهد گرفت.

n

لازمهٔ سخنان گذشته این می‌شود که: رعایت عفاف و پوشش،باعث می‌شود«خود واقعی» زنان، مورد توجه قرار گیرد و پوشش دینی، سبب احترام، تکریم و بالا رفتن ارزش من انسانی می‌شود.

n

کم شدن مصونیت و امنیت زنان و دختران…

n

یکی از آثار مثبت رعایت حجاب وعفاف،بالا بردن درجه امنیت جانی و ناموسی خانم‌هاست. به عبارتی، برهنگی و بد حجابی و ترک حیا و عفاف، اولین ضربه را به دختران و زنان وارد می‌کند.

n

در یک جامعه،به هر میزان که برهنگی و بی‌حجابی، شیوع پیدا می‌کند، آمار حمله، اذیت و تجاوز به عنف بالا می‌رود. یک محقق غربی، در خصوص آثار زیانبار برهنگی و بی‌عفتی در سطح جامعه می‌گوید: بدیهی است وقتی اجازه دادیم هر کاری آزاد باشد، آزار جنسی، مزاحمت‌ها و تجاوزها هم افزایش پیدا می‌کند. جامعه‌ای که علیه شرم و حیا اعلام جنگ کرده، دشمن زنان است.(۱)

n

آری، دنیای کنونی، زن را در معرض نمایش گذاشت، اما نه تنها مردان و جامعه آرام نشده و شهوت‌ها سیر نشدند، بلکه عطش جنسی صد برابر شده و خیلی از جوانان غربی درنده تر شده‌اند.

n

یک فمنیست غربی می‌گوید: با آزادی بی‌قید بخشیدن به زنان، آزادی برای زنان زیاد نشد بلکه این دستور و حکم به آزادی زنان، بیبند و باری مردان را زیاد کرد.(۲)

n

—————————–

n

۱- فمنیسم در آمریکا تا سال۲۰۰۳،ص۲۶،نوشته برخی محققان غربی

n

۲- فمنیسم در آمریکا تا سال۲۰۰۳،ص۲۶،نوشته برخی محققان غربی

n

 

n

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *