ما را در ویراستی دنبال کنید

ناموس

ناموس

n

بحث وجدل برسر چیست؟ ادعای اصلی و واقعی کدام است؟
در مسأله پوشش(حجاب)،سخن در این نیست که آیا زن خوب است پوشیده در اجتماع ظاهر شود یا عریان؟ روح سخن در این است که آیا زن و تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد؟

n

آیا مرد باید حق داشته باشد که از هر زنی در هر محفلی حداکثر تمتعات را به استثناء زنا ببرد یا نه؟

n

اسلام که به روح مسائل می‌نگرد جواب می‌دهد: خیر، مردان فقط در محیط خانوادگی و در چارچوب قانون ازدواج و همراه با یک سلسله تعهدات سنگین می‌توانند از زنان به عنوان همسران قانونی کامجویی کنند،‌اما در محیط اجتماع استفاده از زنان بیگانه ممنوع است.
درست است که صورت ظاهر مسأله این است که زن چه بکند؟ پوشیده بیرون بیاید یا عریان؟

n

و احیاناً مسأله با لحن دلسوزانه‌ای طرح می‌شود که آیا بهتر است زن آزاد باشد یا محکوم و اسیر و درحجاب؟‌اما روح مسأله و باطن مطلب چیزی دیگر است و آن اینکه:

n

آیا مرد باید در بهره‌کشی جنسی از زن،جز از جهت زنا،آزادی مطلق داشته باشد یا نه؟ یعنی آنکه در این مسأله ذی نفع است،مرد است نه زن؛ و لااقل مرد از زن در این مسأله ذی نفع‌تر است.
 از نظر اسلام محدودیت کامیابی‌های جنسی به محیط خانوادگی و همسران مشروع،از جنبه روانی به بهداشت روانی اجتماع کمک می‌کند و از جنبه خانوادگی سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت کامل بین زوجین می‌گردد و از جنبه اجتماعی موجب حفظ و استیفاء نیروی کار و فعالیت اجتماع می‌گردد و از نظر وضع زن در برابر مرد، سبب می‌گردد که ارزش زن در برابر مرد بالا رود.(۱)

همه خوشی ها و کامیابی‌ها که در هوسرانی خلاصه نمی شود؟
پوشش الهی یا حجاب، با در نظر گرفتن دیگر خواسته ها و مصلحت‌ها و هدف‌های زن و مرد،تنظیم و توصیه شده است؛وگرنه با نبود و قطع نظر از دیگر مصالح خانواده و جامعه، همان برهنگی، آزادی حداکثری سایر خواهش های حیوانی بهتر بود.
اگر همه خوشیها، همهٔ نیازها و همهٔ کامیابی‌ها منحصر میشد در‌ لذت‌های شهوی،آزادی حداکثری و برهنگی بیشتر و آزادی جنسی بیشتر معقول بود. ولی آیا…؟
آیا انسان به عنوان برترین موجود، نیازها و اهداف دیگری ندارد؟
آیا زن و مرد و دختر و پسر، آرمانها و هدفهای دنیایی و اخروی دیگری ندارند؟
آیا افراد یک جامعه، نمی‌خواهند در علم و دانش،امور اقتصادی،ارزش‌های انسانی و…. پیشرفت کنند؟
آیا با آزاد گذاشتن و رها کردن میل جنسی، مجاز شدن برهنگی و ارتباط زن و مرد، ممکن است به دیگر نیازها و هدف‌ها رسیدگی کرد؟
حالا که اهداف و نیازهای دیگری داریم یا می‌خواهیم،نمی‌توانیم همه چیز را به دست شهوت و هوس بسپاریم؟
خانواده می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم؟
اگر جمع و خانوادهء صمیمی می‌خواهیم ، اگر خواهان این هستیم که زن و مرد بر سر پیمان مقدس ازدواج بمانند، اگر نگران از هم پاشیدن خانواده‌ها بوده و از طلاق‌های پرشمار ناراحتیم و اگر آرزو داریم نگاه و توجه و محبت مرد و زن به همسر باشد و نه دیگران، پس….
پس ضروری است که فضای عمومی و خارج از خانه، از هر گونه تحریک‌های جنسی و جلوه‌های سمعی و بصری شهوی، خالی باشد.

n

————————————
۱- شهید مطهری، مسأله حجاب 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *