n
نکته در تحلیل حمله آمریکا فرانسه انگلیس به سوریه
ائتلاف آمریکا فرانسه انگلیس بامداد صبح ۹۷/۱/۲۴ با شلیک ۱۱۰ موشک ۱۰ مرکز نظامی و تحقیقاتی را در سوریه مورد هدف قرار دادند. این موشک ها از روی دو ناو جنگی آمریکا در دریای مدیترانه و دریای سرخ و هم چنین توسط چندین هواپیمای فرانسوی و انگلیسی شلیک شد. به نکاتی در این زمینه اشاره می شود:
۱. مهم ترین مساله این است که این حمله تک مرحله ای هیچ گونه تاثیری بر برتری میدانی سوریه و محور مقاومت نخواهد گذاشت. موضوعی که ائتلاف بدنبال تغییر و یا حداقل تاثیرگذاری بر معادلات میدانی بود.
۲. با توجه به پیش بینی نقاط احتمالی حمله، سوریه و هم پیمانانش طی چند روز گذشته اکثر این مناطق را تخلیه کرده بودند. از این رو خسارت جدی و راهبردی وارد نشده است.
۳. یکی از نقاط قوت این است که تمامی ۱۲ موشک شلیک شده به فرودگاه الضمیر (نظامی) منهدم شده است. این بدان معناست که در منطقه ای که سوریه اراده و تصمیم جدی بر مقابله داشته، موفق بوده است.
۴. هیچ یک از مراکز حضور روسیه، ایران و حزب الله مورد هدف قرار نگرفته است.
۵. حملات ائتلاف آمریکا فرانسه انگلیس به سوریه را باید پایان یافته تلقی کرد و در همین سطح باقی خواهد ماند.
۶. این حمله بیانگر سقف پاسخگویی اروپایی آمریکایی به درخواست ها، کمک ها و قراردادهای صدها میلیارد دلاری عربستان است. در واقع اثبات سخن ترامپ بود که عربستان یک گاو شیرده است که البته برای دوشیدن بیشتر، همسویی هایی در این سطح غیرراهبردی خواهند داشت. شلیک این تعداد موشک برای ساکت کردن عربستان و اسرائیل کافی بود.
۷. اسرائیل جدا نگران است و به وضوح در مواضع مسئولین این رژیم و آرایش نظامی آنها مشاهده می شود. آنها پس از این حمله منتظر پاسخگویی ایران و محور مقاومت به حمله این رژیم به پایگاه تی فور و شهادت تعدادی از مستشاران ایرانی هستند.
۸. جریان غربگرا باید این پیام را دریافت کرده باشد که برجام منطقه ای نباید خروجی این حمله باشد. آنچه که پیام غیرمستقیم این حمله به حساب می آید.
۹. این عملیات نشان داد که آمریکا تا چه حد نگران پایگاه های خود در سوریه و منطقه است. در واقع آنها نیز متوجه شده اند که دوران #بزن_در_رو گذشته است.
۱۰. اما نکات تاسف بار :
n
الف. همسویی کامل عربستان اسرائیل برای حمله به یک کشور اسلامی عربی است. این همسویی در ماه های آینده جنبه علنی تر به خود خواهد گرفت.
n
ب. سکوت و حتی حمایت کشورهای اسلامی و عربی در قبال این تجاوز آشکار آمریکا و اروپا به یک کشور عربی اسلامی.