ما را در ویراستی دنبال کنید

تروریسم هسته‌ای

n

#تروریسم_هسته_ای 

n

#تحلیل_کوتاه 

n

اهداف خرابکاری در سایت اتمی نطنز   

n

عملیاتخرابکارانه اخیر در سایت نطنز که رییس سازمان انرژی اتمی از آن به «تروریسم هسته‌ای» یاد کرد، نشان از اراده دشمن برای توقف مسیر پُرقدرت و شتابان برنامه هسته‌ای ایران دارد. نیویورک‌تایمز مدعی شده یک انفجار از پیش‌برنامه‌ریزی‌شده سیستم برق‌رسانی به سانتریفیوژها را قطع کرده است.  

n

با توجه به رد پای رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته‌ای، ویروس استاکس‌نت و انفجار سال گذشته در ساختمان مونتاژ سانتریفیوژها در نطنز؛ عموم تحلیل‌گران داخلی و خارجی، این رژیم را عامل حادثه اخیر قلمداد کرده‌اند. در عین حال که اگر آمریکا نیز عامل مستقیم این حادثه قلمداد نشود، حداقل باید به اطلاع‌داشتن کاخ سفید از این خراب‌کاری اذعان داشت.  

n

رژیم صهیونیستی به طور هم‌زمان دو هدف را از این خراب‌کاری دنبال می‌کند: 

n

هدف اول توقف در پیشبرد فنی برنامه هسته‌ای و کاهش سرعت غنی‌سازی اورانیوم که فی‌نفسه برای این رژیم موضوعیت دارد. هدف دوم اعلام این پیام به آمریکا و اروپاست که اگر آن‌ها مطالبات این رژیم را در جریان مذاکرات برجامی مد نظر قرار ندهند رژیم صهیونیستی، خود در راستای تحقق اهدافش عمل خواهد کرد و بدین ترتیب مطلوبیت‌هایش را به جریان مذاکرات تحمیل می‌کند.  

n

آمریکا نیز بی‌شک از خراب‌کاری اخیر منتفع می‌شود. زیرا اخلال در رشد برنامه هسته‌ای به مثابه اهرم فشار ایران در مذاکرات هم آمریکا را از تسریع در رفع تحریم‌ها بی‌نیاز می‌کند و فرصت بیشتری به این دولت برای اعمال فشار فراهم می‌سازد و هم امکان چانه‌زنی بر سر اینکه تحریم‌های کمتری برطرف شود را به این دولت می‌دهد.  

n

برخلاف دیدگاهی که گمان می‌کرد رویکرد دولت بایدن مانع خراب‌کاری‌های رژیم صهیونیستی می‌شود، هم‌چنان‌که پیش‌بینی می‌شد دولت جدید آمریکا نظر منفی نسبت به اخلال‌گری‌های این رژیم در برنامه هسته‌ای ایران ندارد. زیرا در این صورت رژیم صهیونیستی به عنوان «پلیس بد» ایفای نقش نموده و آمریکا نیز از این حوادث برای وادارسازی ایران به کاهش مطالباتش سود می‌برد.   

n

نفوذیهای دشمن  

n

گویاکم کم باید شک کنیم که تعبیر حمله سایبری، اسم رمز ایفای نقش مستقیم و عملیاتی عناصر وابسته به دشمن است و در واقع راهکاری برای فراری دادن نفوذی‌های دشمن است.  

n

بهنظر می‌رسد آنچه اخیراً در نطنز اتفاق افتاده و طی آن صدمات جدی به بخش‌های مهم این تاسیسات اتمی وارد شده، بر خلاف چیزی که بعضاً ادعا شده، نه تنها به خاطر حمله سایبری نبوده، بلکه ناشی از یک عملیات خرابکاری با استفاده از بسته‌های انفجاری بوده است.  

n

بهگمانم اگر دولت، به جای پرده‌پوشی و پنهانکاری پس از انفجار تیرماه سال گذشته در نطنز، بر مقابله شناسایی و مقابله با عوامل نفوذی مسبب آن خرابکاری تمرکز می‌کرد، شاید امروز شاهد بروز آسیب‌های جدی در نطنز نمی‌بودیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *