ما را در ویراستی دنبال کنید

رمضان در نگاه امام خمینی(ره)

ماه رمضان

n

رمضان در نگاه امام خمینی(ره)
امام خمینی در خصوص مواظبت ازاعمال وهوشیاری در مقابل شیطان در این ماه مبارک می فرمایند:
اگر با پایان یافتن ماه مبارک رمضان، در اعمال و کردار شما هیچگونه تغییرى پدید نیامد و راه و روش شما با قبل از ماه صیام فرقى نکرد، معلوم می‌شود روزه هاى که از شما خواسته اند محقق نشده است؛ آنچه انجام داده اید روزه عامه حیوانى بوده است.
در این ماه شریف، که به مهمانسراى الهى دعوت شده اید، اگر به حق تعالى معرفت پیدا نکردید یا معرفت شما زیادتر نشد، بدانید در ضیافة الله درست وارد نشدید و حق ضیافت را به جا نیاوردید.

n

n

نباید فراموش کنید که در ماه مبارک، که «شهرالله » می‌باشد و درهاى رحمت الهى به روى  بندگان باز است و شیاطین و اهریمنان- به حسب روایت در غل و زنجیر به سر می‌برند- اگر شما نتوانید خود را اصلاح و مهذب نما یید، نفس اماره را تحت مراقبت و کنترل خود درآورید، هواهاى نفسانیه را زیر پا گذاشته علاقه و ارتباط خویش را با دنیا و مادیت قطع کنید، بعد از پایان  یافتن  شهر صیام مشکل است بتوانید این مسائل را به مرحله عمل درآورید.

n

بنابراین، از فرصت استفاده کنید و پیش از آنکه این فیض عظمى سپرى گردد، در مقام اصلاح، تز کیه و تصفیه امور خود برآ یید؛ خود را براى انجام وظایف ماه صیام آماده ومهیا سازید. طورى نباشد که پیش از فرارسیدن شهر رمضان همانند ساعت به دست شیطان کوک شده در این یک ماه ، که شیاطین در زنجیرند شما به طور خودکار به معاصى و اعمال خلاف دستورات اسلام مشغول گردید!

n

گاهى انسان عاصى و گناهکار بر اثر دورى از حق و کثرت معصیت آنچنان در تاریکى و نادانى فرو می‌رود که دیگر نیازى به وسوسه شیطان ندارد، خود به رنگ شیطان در می آید.

n

ایشان بارها برلزوم مراقبت از اعضا و جوارح و پرهیز از امور حرام در ماه مبارک رمضان اشاره میکنند و می فرمایند :
باز تکرار می‌کنم تصمیم بگیرید در این سى روز ماه مبارک رمضان مراقب زبان، چشم، گوش، و همه اعضا و جوارح خود باشید، و دائما متوجه باشید این عملى که می‌خواهید انجام دهید، این سخنى که می‌خواهید بر زبان آورید، این مطلبى که دارید استماع می‌کنید، از نظر شرع چه حکمى دارد؟
این آداب اولى و ظاهرى صوم است؛ اقلا به این آداب ظاهرى صوم پابند باشید. اگر دیدید کسى می‌خواهد غیبت کند، جلوگیرى کنید و به او بگویید ما متعهد شده‌ایم که در این سى روز رمضان از امور محرمه خود دارى ورزیم. و اگر نمی‌توانید او را از غیبت باز دارید، از آن مجلس خارج شوید؛ ننشینید و گوش کنید. مسلمین باید از شما در امان باشند. کسى که دیگر مسلمانان از دست و زبان و چشم او در امان نباشند، در حقیقت مسلمان نیست مسلمان ظاهرى و صوری می‌باشد؛ لا اله الا الله صورى گفته است. اگر، خداى نخواسته، خواستید به کسى جسارت کنید، اهانت نما یید، مرتکب غیبت شوید، بدانید که در محضر ربوبى هستید؛ مهمان خداى متعال می‌باشید، و در حضور حق تعالى به بندگان او اسائه ادب می‌کنید ؛ و اهانت به بنده خدا اهانت به خداست.

n

مقام معظم رهبری درباره حالات امام خمینی(ره) در ماه رمضان می فرمایند :
 گاهى که پس از پایان ماه رمضان، خدمت امام می‌رسیدم، برایم محسوس بود که ایشان نورانی تر شده‌اند و حرف زدن و نگاه و اشاره و حرکت دست و اظهار نظرشان، با قبل از ماه رمضان فرق کرده است. دوره ى‏ ماه رمضان، براى یک انسان مؤمن و والا، اینطورى است. آ نقدر به او و به قلب و باطنش، نورانیت می‌بخشد که انسان، این را درمشاهده ى‏ حضورى او حس میکند و از حرف زدنش می‌فهمد که نورانی تر شده است. بندگان خدا همینطورند. ما باید از این فرصت، خیلى استفاده کنیم.

n

امام خمینی:

n

خداوند تبارک و تعالی برای ورود به معدن نور و عظمت از بندگانش دعوت فرموده است، لیکن بنده اگر لایق نباشد نمی ‏تواند به چنین مقام با شکوه و مجللی وارد گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *