ما را در ویراستی دنبال کنید

مهم‌ترین ناترازی امروز کشور

#خبر | دکتر سعید جلیلی: آن‌هایی که از تله‌ی جنگ سخن می‌گویند، چرا از تله‌ی دیپلماسی حرف نمی‌زنند؟! / مهم‌ترین ناترازی امروز کشور، ناترازی حرف و برنامه و ناترازی وعده و عمل است

دکتر جلیلی در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت:
نباید در مسائل، رویکرد اشتباه داشت؛ یک تحلیل غلط می‌تواند بیشتر از چندین عملیات نظامی به شما آسیب بزند. گاهی ادبیاتی در کشور ساخته می‌شوند که ظاهر درستی دارد اما در اصل، خطرناک هستند. به کار بردن عباراتی مانند «تله جنگ» و یا «تنش زدایی» جزو چنین خطاهایی است که باعث زمین‌گیر شدن کشور و گستاخ شدن دشمن می‌شود. آن چیزی که اهمیت دارد، تهدید زدایی است؛ حال اگر این تهدید زدایی بدون تنش باشد بهتر است اما حتی با وجود تنش هم باید مقابل تهدیدات ایستاد.

آن‌هایی که از تله‌ی جنگ سخن می‌گویند، چرا از تله‌ی دیپلماسی حرف نمی‌زنند؟! اتفاقا آن چیزی که مانع جنگ و تنش می‌شود، قدرت و پاسخ به موقع، دقیق و درست ماست.

مسئولین کشور از وعده دروغین آمریکایی‌ها بعد از شهادت شهید هنیه سخن گفتند، باید توجه شود که دشمن چه هزینه‌ای برای این خلف وعده پرداخت کرد؟ اگر تحمیل هزینه بر دشمن اتفاق نیافتد، او به پیشروی ادامه خواهد داد.

طبیعی است در چنین مقاومت و مبارزه‌ای، تعدادی به شهادت برسند و هزینه‌هایی بر ما تحمیل شوند اما باید متناسب با خون شهید سید حسن نصر الله‌، این مسیر را ادامه داد.

امروز باید هوشیار بود که کسانی راهبردهای غلط را جایگزین راهبردهای صحیح نکنند. امروز صحبت از تله‌ جنگ یا تله تنش و یا صحبت از مذاکره مجدد با ترامپ، می‌تواند یک خطای راهبردی باشد.

یکی از وظایف دانشگاه‌ها و دانشجویان به عنوان موذنان جامعه، بررسی راهبردهاست تا اجازه ندهند راهبردهای خطا به عنوان گفتمان غالب مطرح بشوند و در موضوع اجرای راهبردها نیز، به بررسی نقاط کاستی، ضعف و قوت بپردازند.

آحاد مردم و دانشجویان، موظف‌اند رویکرد طرف مقابل و ما را بشناسند و نسبت به مطالبه‌ی تصحیح اقدامات خطا و نادرست و حمایت از اقدامات صحیح، اقدام کنند.

 این مطالبه و اقدام، همان گفتمان دولت سایه است که هر کسی در حد وسع خود به تقویت و پشتیبانی اقدامات صحیح، تصحیح خطاها و تکمیل نقایص بپردازد. این امر در انحصار هیچ کس نیست.

یکی از مولفه‌های قدرت در چنین شرایطی، داشتن اقتصادی قدرتمند است. یکی از صورت مسئله‌های غلطی که امروز مطرح می‌شود، دوگانه‌ی «اقتصاد یا مقاومت» است. اتفاقا اقتصاد و مقاومت، مکمل و تقویت کننده‌ی یکدیگر هستند؛ زمانی مقاومت با قدرت پیش‌ می‌رود که اقتصاد کشور قدرتمند باشد و از طرفی نیز با قدرت مقاومت می‌شود از اقتصاد حمایت کرد.

تمامی مسائل در عرصه‌ی سیاست خارجی و سیاست داخلی و حتی مسائل اقتصادی، نظامی و سیاسی با یکدیگر پیوستگی دارند. یکی از اقدامات دشمنان این است که با برجسته کردن یک بعد خاص از یک مسئله، جامعه را دچار تردید کند.

امروز داشتن اقتصاد قوی، پیشرفت کشور و حمایت از مقاومت(که در حقیقت، دفاع از خودمان است) به یکدیگر پیوسته هستند. رشد اقتصادی ۸ درصد یعنی در کنار ایجاد رفاه و رفع مشکلات اقتصادی، بنیه‌ی دفاعی کشور نیز تقویت شود. این که در چنین بحبوحه‌ای، لایحه‌ی بودجه سال آینده کشور با رشد ۳/۵درصد تعریف شود، معنا ندارد.

امروز مرتب از مشکلات کشور در ناترازی انرژی یا سوخت صحبت می‌شود که حتما باید برطرف شوند اما مهم‌ترین ناترازی امروز کشور، ناترازی حرف و برنامه و ناترازی وعده و عمل است. نمی‌شود بدون اینکه برنامه داشته باشیم، وعده‌هایی بدهیم و گمان کنیم با همین حرف‌ها و وعده‌ها، مسئله حل می‌شود.

تقویت دولت با رشد ۸ درصد محقق می‌شود نه رشد ۳/۵ درصد!

امروز سوریه دژی است که در دفاع از مقاومت عمل می‌کند؛ لذا بی‌تردید راهبرد ما، حمایت از سوریه است. دشمن زمانی دست به غارات می‌زند که شما به پشت خیمه‌‌ی او رسیده باشید. تفاوت دوران ما با زمان امیرالمومنین(ع)، این است که امروز ملت ما در صحنه حضور دارند و از دولت مطالبه می‌کنند. این حضور، همان چیزی است که تولید قدرت می‌کند و می‌تواند اراده‌ی شما را محقق نماید.

آن چیزی که امروز می‌تواند فضای سیاسی کشورمان را قوی و موثر کند، رعایت تقواست. هیچ کس نباید به خاطر دنیای دیگری، آخرت خود را خراب کند.

اگر امروز به دنبال ایجاد وفاق هستیم، لازمه‌ی آن عدالت است. حضرت زهرا(س) در خطبه‌ی فدکیه، عدالت را عامل ایجاد همدلی و وفاق عنوان کردند. باید یک پروسه‌ عدالت در کشور طی شود تا ثمره‌ی آن در قالب وفاق ظهور پیدا کند.
اجرای قانون، یکی از عوامل ایجاد عدالت است. نمی‌شود وقتی در قانون، رشد اقتصادی ۸ درصد تعیین شده است، با رشد ۳/۵ درصد به دنبال عدالت باشیم. قانون باید مبنای عمل قرار گیرد.

امروز ۲ تا ۴ درصد نفت و فرآورده‌های نفتی ما دچار پِرتی و می‌شود که در سال چند میلیارد دلار از منابع کشور را هدر می‌دهد. یکی از راه‌های پیشنهادی ما برای حل سیستماتیک مبارزه با فساد، تحت عنوان میترینگ در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شد که جلوی این هدر رفت و غارت منابع را بگیرد. میترینگ، یکی از برنامه‌های ما برای رفع مشکل ناترازی انرژی بود.

دکتر جلیلی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی سابقه‌ی اجرایی خود، گفت:
بنده ابتدا از طریق روزنامه(و آزمون استخدامی) وارد دستگاه‌ها شدم و سپس به مرور معاون اداره، رئیس اداره، مدیر کل و معاون وزیر شدم.  پس از این‌ها نیز به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی به فعالیت پرداختم. دبیرخانه‌ی شورای عالی امنیت ملی نیز در بحث‌های مختلف سیاست خارجی، هسته‌ای، اقتصادی، تحریم‌ها و مسائلی از این دست، ایفای نقش می‌کند. در جلسات دبیرخانه شورا نیز وزرای مختلف و اعضایی از قوه‌ی قضائیه و مقننه حضور داشتند. مسائل مربوط به اشغال عراق و افغانستان در آن دوران، مربوط به امنیت ملی ما بود که ما باید این تهدید‌ها را نه‌تنها رفع، بلکه آن‌ها را به فرصت تبدیل می‌کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *